BAILEYS-MOUSSE
Kauppoihin on tulossa/on tullut uusi Baileys-likööri. Appelsiini. Se on varmasti oma lempparini (luulisin), vaikka ainahan se perinteinen paras on. Appelsiinin maku kun kuuluu omaan lempikatekoriaan. No isäntä toi appelsiinin tilalla suklaa-Baileysta kun kyseistä tuotetta ei vielä ollut näillä nurkilla myynnissä. Ajattelin tehdä illaksi mousset, jotta jaksaa jäkispeliä sitten katsella mukavammin......

Mousse:
1 dl kermaa (nyt tuli rahkaa)
75 g suklaata
1 kananmuna
0,5 dl tomusokeria
1 rkl Baileysta
Ensin sulatetaan suklaa, sitten vaahdotetaan kerma. Kananmunasta erotetaan valkuainen ja keltuainen. Nekin vaahdotetaan erikseen. Keltuainen vatkataan sokerin kanssa. Baileysin voi lisätä suklaan ja keltuaissokerin yhdistelmään.
Kun kaikki sekoitettu yhteen laitetaan jääkaappiin tunniksi tarjoiltavaan astiaan.
Koristeeksi laitoin valkosuklaahippusia ja kandeerattua appelsiinia, jotka voi syödä sellaisenaan.
Eli leikataan appelsiini ohuiksi siivuiksi, puolitetaan, keitetään 110 asteisessa sokeriliemessä kaksi minuuttia.
(2 dl sokeria ja 1 dl vettä)
Nostetaan pellille leivinpaperin päälle laitetaan uuniin 100 astetta, annetaan olla puoli tuntia uunin alaosassa, käännetään siivut ja annetaan olla vielä toiset puoli tuntia. Kun jäähtyneet voi laittaa koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti