perjantai 18. maaliskuuta 2016

BAILEYS-MOUSSE



Kauppoihin on tulossa/on tullut uusi Baileys-likööri. Appelsiini. Se on varmasti oma lempparini (luulisin), vaikka ainahan se perinteinen paras on. Appelsiinin maku kun kuuluu omaan lempikatekoriaan. No isäntä toi appelsiinin tilalla suklaa-Baileysta kun kyseistä tuotetta ei vielä ollut näillä nurkilla myynnissä. Ajattelin tehdä illaksi mousset, jotta jaksaa jäkispeliä sitten katsella mukavammin......

Kerma jäi näistä nyt uupumaan ja tilalle laitoin rahkaa. Semmoinen pikku pointti että eihän se toinen puolisko voi ajatuksia lukea kun sanoo että tuo kermaa tullessa. Sain sitten ruokakermaa ja sehän ei nyt sopinut tähän ohjeeseen. Että vispikermaa se olisi pitänyt olla ja lähikauppaan tästä on 9 km niin eipä viitsinyt enää vaivautua. Tämä oli nyt sitten semmoinen sovellettu ohje. (ensi kerralla tulee sitten varmaan molempia, varmuuden vuoksi) Rahkan tilalla siis olisi kermaa. Vaikka miksei voisi laittaa vaikka molempia. Tästä saa kaksi isoa annosta tai 4 tosi pientä. Nyt on kuvan laadut vähän huonoja kun kännyllä otin. Tässä on saanut muutamana päivänä lainata tyttären kameraa kun asuu kouluun liittyvän työharjottelun ajan kotosalla niin laatu ollut vähän parempaa.

Mousse:
1 dl kermaa (nyt tuli rahkaa)
75 g suklaata
                                              1 kananmuna
                                         0,5 dl tomusokeria
                                                 1 rkl Baileysta



Ensin sulatetaan suklaa, sitten vaahdotetaan kerma. Kananmunasta erotetaan valkuainen ja keltuainen. Nekin vaahdotetaan erikseen. Keltuainen vatkataan sokerin kanssa. Baileysin voi lisätä suklaan ja keltuaissokerin yhdistelmään.
Kun kaikki sekoitettu yhteen laitetaan jääkaappiin tunniksi tarjoiltavaan astiaan.

Koristeeksi laitoin valkosuklaahippusia ja kandeerattua appelsiinia, jotka voi syödä sellaisenaan.

Eli leikataan appelsiini ohuiksi siivuiksi, puolitetaan, keitetään 110 asteisessa sokeriliemessä kaksi minuuttia.
(2 dl sokeria ja 1 dl vettä)
Nostetaan pellille leivinpaperin päälle laitetaan  uuniin 100 astetta, annetaan olla puoli tuntia uunin alaosassa, käännetään siivut ja annetaan olla vielä toiset puoli tuntia. Kun jäähtyneet voi laittaa koristeeksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti