lauantai 29. elokuuta 2015

NÄKKÄRIÄ


Omasta mielestä siemennäkkärit ovat tosi hyviä. Viimeksi tein ruisjauhoilla ja kaurahiutaleilla höystettynä, mutta nyt tein kokonaan ilman jauhoja. Kananmunia teki mieli laittaa taikinaan mutta jätinpä nekin pois. Ihan hyvin menee noinkin, tosin on aikas haperaa sorttia noin....

1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl chiansiemeniä (nyt niitä ei ollut, joten laitoin tilalla 0,5 dl mantelijauhoja)
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta

Uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja sekoitetaan kuivat aineet keskenään, lisätään kuuma vesi joukkoon, lisätään öljy ja annetaan seistä 10 minuuttia. Levitetään pellille leivinpaperin päälle lastan avulla ja uuniin noin 40 min. Tarkkaa aikaa ei oikeastaan ole, pitää tarkkailla ettei pala.....nytkin oli pikkasen liian kauan uunissa. On niin uunista kiinni miten kauan kannattaa pitää. Maistui liikaa poppareilta tämä satsi tällä kertaa. Pitää uskaltaa jättää aika vaaleaksi näkkäri kuitenkin.
Sitten vaan pois uunista ja tekee veitsellä viiltoja, antaa jäähtyä ja ei muutakuin nauttimaan!




Ps. seuraavana päivänä tein saman ohjeen mukaan, mutta jätin veden kokonaan pois ja laitoin tilalle 2 kananmunaa. Sekoitin aineet keskenään, kaadoin suoraan pellille ja suoraan uuniin. Pikkasen paksummin levitin taikinan leivinpaperille. Paremmin pysyy kasassa ja pidin uunissa 25 min. Oli maukkaampaa näin.....eli jos jauhoja ei halua käyttää ollenkaan, niin itse tekisin näin.




J a  TÄÄLLÄ  myös kiva näkkäriohje porkkanalla höystettynä...





Sain naapurista talvivalkosipulia ja mielenkiinnolla odotan miten onnistuu itseltä kasvattaminen. Valkosipulia kun tulee kaikenkaikkiaan käytettyä aikas paljon.


Koivun kuva vain siksi kun näin Raumalla yhdessä sisustusliikkeessä kyseisen ihanuuden! Tahtoo kanssa tuollaisen!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti