lauantai 8. elokuuta 2015

MARINOIDUT SIPULIT / ETIKKASIPULIT


Tätä tuli tehtyä ekaa kertaa. Yleensähän sipulina käytetään punasipulia mutta itsellä ei nyt ollut ja maasta kun oli poimittu jonkun verran tuota kesäsipulia, niin teinpä sen sitten siitä.


4 pientä sipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
 (itsellä oli modenalainen balsamietikka)
2 rkl sokeria
mustaa pippuria
0,5 tl suolaa
1 dl öljyä


Kuoritaan sipulit ja leikataan rinkuloiksi. Kiehautetaan etikka, sokeri, pippurit ja suola. Lisätään sipulit. Kiehautetaan. Jäähdytetään 5 min. ja lisätään öljy. Saa tekeytyä vaikka tunnin. Siinä ohje. Itse tein niin (kun en sitten jaksanut lukea ohjetta ensin kokonaan) että heitin kaikki suoraan vaan kattilaan, pippurin otin myllystä ja kiehautin kerran kaikki. Ja oli siis tosi hyvää! Ei mitään herkullisen näköistä kylläkään....Punasipulin kanssa meinaan sitten kyllä ohjetta noudattaa. On kuitenkin sen verran väkevämpiä kuin nämä oman maan sipulit.....

Seuraavaksi teen loput sipulit talteen: Etikkasipulit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti