keskiviikko 13. toukokuuta 2015

GLUTEENITTOMAT TUULIHATUT OSA 1


Tämmösiä gluteenittomia en ole ennen tehnytkään ja kokeilun vuoksi ajattelin testata kuinka paljon tällä taikinamäärällä saa aikaiseksi. No juu! Ensi kerralla pitääkin pursottaa puolet pienempiä kekoja pellille! En uskaltanut ajatella että nousevat noinkin korkeaksi mutta hyvä niin. Sain 14 kpl tosi isoja tuulihattuja. Ehkä kananmunan maku pikkasen paistoi läpi (vai onko se tuo jauho), mutta kun oli hyvää mössöä välissä, niin ei sitä siitä enää sitten oikeastaan huomannut. Tämä oli tämmöinen hauska kokeiluversio mitä kaapista löytyi kun koitan tyttärelle tehdä ruokia missä ei olisi vehnäjauhoja. Vähän niinkuin testi menossa.....


Jäähtymisen aikana tein parit alkupalat ruisleivästä.


                           




                             1,25 dl vettä
50 g voita
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl psylliumia
1 tl mantelijauhoja
0,5 tl soodaa
2 kananmunaa


Eli keitetään kattilassa vesi ja voi. Otetaan pois levyltä, lisätään siihen kaikki kuivat aineet paitsi sooda ja sekoitetaan hyvin. Annetaan jäähtyä. Vatkataan joukkoon kaksi kananmunaa yksitellen (vatkaa muutama minuutti)  ja lisätään lopuksi sooda. Sitten vaan pursotuspussiin ja pellille.
Uuni 175 C ja puolisen tuntia. Älä avaa välillä uuniluukkua ettei lässähdä. Annoin pikkasen aikaa jäähtyä ja sitten laitoin tuorejuusto-kermaviiliseosta tuulihattujen väliin, jossa oli sipulia, chiliä ja paahdettua härkäleikkelettä pieneksi pilputtuna. Miksei jo taikinaankin voisi laittaa lorauksen suolaa, jos tietää että tekee suolaisia tuulihattuja. Vastaavasti makeisiin voisi laittaa pikkasen vaniljasokeria. Jotenkin itelle tuo gluteeniton jauhoseos ei maistu.....





Oli pakko tehdä vielä pikkunen taikina ja kokeilla myös makealla täytteellä.
(vaniljavaahto)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti