torstai 14. toukokuuta 2015

GLUTEENITTOMAT TUULIHATUT OSA 2


Pakko oli vielä kokeilla vähän edullisempaa versiota vehnäjauhottomista tuulihatuista. Näistä tuli aikas vaaleita mutta ihan jees. Ja olevanas paljon paremman makuisia kuin ne gluteenittomilla jauhoilla tehty. (itseasiassa nuo eivät maistu miltään) No täytehän tässä makupuolessa kuitenkin paljon ratkaisee.Taikina on aikas tatinaa ja käsivatkain kovilla, mutta saksia apuna käyttäen sai kivasti pursotettua taikinaa. Eli pursotuspussista sopiva nokare pellille ja saksilla taikina poikki. Noin 20 kpl tuli seuraavalla ohjeella:

Tänään tehty:                                                                   Joku päivä teen:

1,5 dl vettä                                                                           1,5 dl vettä
60 g voita                                                                               50 g voita
1 dl perunajauhoja (vajaa)                                               0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl psylliumia (ei pakollinen)                                      0,5 dl mantelijauhoja (kookosjauho)
0,5 tl soodaa                                                                     0,5 tl leivinjauhetta                                           1 tl mantelijauhoja (ei pakollinen)                                      2 pientä munaa
3 (pientä) munaa

Paistetaan 200 asteessa noin 20 min.

(Tarkempi teko-ohje edellisessä postauksessa)

Ja nyt täytyy sanoa että tuulihatut tulee korvista ulos. En taida vähään aikaan tehdä ja kokeilla mitään samantyyppistä...hih! Muutama tullut tässä nyt maisteltua, suolasta ja makeaa. Joskus tämmösiä tuli ostettua valmiina kaupan pakastealtaasta ja on tosi hyviä, vaikka vaan kermalla täytetty. Mutta kun usein ne sisältää laktoosiakin niin pitää jättää väliin. Mutta itse joskus saatan herkutella valmiilla tuotteilla, kun ei pahempia allergioita ja muita ole................




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti