tiistai 6. tammikuuta 2015

POLTTOPIIRTELYVÄLINEET

Moni on kysynyt miten polttopiirrän. No tässä esimerkkinä polttopiirrin jota käytän ainoastaan. Tällä hetkellä on aikas kulunut mutta reilut parisen vuotta tämä minulla ollut nyt suurinpiirtein....on jo vähän teipattukin kun lähtenyt varresta pieni pala irti. Uutena tämä silloin maksoi suurinpiirtein 85e ja katsoinkin että hinnat tulleet alas. Liekö kauppa käynyt paremmin vai mikä...
Ihan ensimmäiseksi minulla oli piirrin (kolvi) jota ei voinut säätää ollenkaan ja siinä oli muutama eri vaihtoterä eri polttotyylejä varten. Siitä en tykännyt ollenkaan koska siinä paloi sormet helposti kun se kuumeni aivan liian kuumaksi. Ja se mitä nykyään piirrän niin kestää kuitenkin jonkun aikaa se kuvan tekeminen että taukoja täytyy pitää välillä.




Esimerkkinä pullokoteloon piirroksen tekeminen. Tarvitsen hyvän mallin/kuvan jonka kopsaan suoraan kalkkeeripaperin (jos en itse osaa piirtää ja siinä en todellakaan hyvä ole) avulla puuhun. Siinä pitää olla tosi varovainen ettei sitä kalkkeeria tule muualle koska se ei lähde sitten pois. Eli työ on sitten pilalla. Lyijykynällä viimeistelen loput mitä tarvitsee...Sitten poltan siihen päälle piirtimellä ja varjot ja muut väritysosat teen oman mielen mukaan. Jotain pieniä kuvia toki piirrän itse mutta vertaan törkeästi itseäni nyt korttien tekijöihin, jotka leimasimella tekevät kuvan korttiin ja alkavat siitä työstää aihetta eteenpäin....malliesimerkkinä alempana on siskon piirtämä kukka joka skannattiin koneelle kun hän oli sen piirtänyt. Tulostin sen omalta koneelta paperille ja kopioin sen kalkkeripaperin avulla puuhun. Näin hän sai "omannäkösen" lahjan tuttavalleen. Näin se homma etenee! ( Onnea Marjo!!  )






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti