sunnuntai 25. tammikuuta 2015

JÄNISPATAA

Isännän ampuma jänis riippui muutaman päivän tallissa ja nyt siitä tehtiin sitten pataa. Itse sitä en tehnyt ja kun en osaisi sille jäniksellekään mitään tehdä niin tyydyin keittämään vaan perunat . Ihan simppeli ruoka sinänsä kun antoi padan muhia koko yön uunissa miedolla lämmöllä. Pataan tuli jänistä, keittojuureksia, sipulia, tomaattia, grillausmaustetta, suolaa ja pippuria.

Jälkkäriksi tein mantelisitruunakakkua joka maistui vaniljakastikkeen kanssa. Mutta täytyy sanoa että ei tullut ihan niin hyvää kuin meidän lempparina olevat appelsiinimuffinssit. Olisiko sitten mantelijauho joka tekee siitä niin erilaisen koostumuksen. Mutta kahvin kanssa kelpasi! Ja on vielä gluteeniton......

4 kananmunaa (isoa)
0,8 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
180 g valkosuklaata
200 g mantelijauhoja
2 dl sokeria
140 g voita
2:n sitruunan raastettua kuorta
1 dl sitruunan mehua

Uuni 175 ja noin 40 min. Pitänee tarkkailla ja tikuttaa välillä. Mikäli tekee irtopohjavuokaan (24 cm) saa korkeampia kakkusia. Itse tein nyt isompaan vuokaan ja otin sydämen mallisella muotilla palasia lautaselle vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera. Tomusokeriakin voisi ripotella koristeeksi. Aika makeaa on muutenkin niin jätin väliin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti