lauantai 31. tammikuuta 2015

PEURAPIIRAKAT TALVISEEN PÄIVÄÄN

Eilen oli kaunis talvinen keli ja nyt tulee lisää lunta. Nyt vaan ei todellakaan innosta yhtään. Siivotakin pitäisi ja sekään ei nyt nappaisi ollenkaan. No tottakai sitten mieluummin jotain piirakan tekoa kuin lattian jynssäämistä. Jota en todellakaan muutenkaan kyllä liian usein tee. Olen ihan kateellinen ihmisille jotka sanovat että siivoaminen on kivaa. Ei ole. Hienoahan se on sitten jälkeenpäin ihastella puhdasta kiiltävää kämppää mutta kun tuntuu että se kestää vain hienoisen hetken. Elikkäs tuli tehtyä sitten peuran jauhelihasta piirakoita ja pikasiivous:



Pohja:
100 g  voita
0,5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl parmesaanijuustoa (jauhe)
vettä 2-3 ruokalusikallista


Nypin kuivat aineet keskenään voin kanssa ja lisäsin lopuksi vettä niin että taikina tuntuu sopivalta. Annoksesta tulee noin 12 kpl muffinssivuokaan sopivia pyörylöitä, jotka painetaan voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Uunissa reilut viitisen minuuttia esipaistoa 200 asteessa.  (taikinan päälle voi laittaa kuivattuja herneitä painoksi ettei taikina menetä muotoaan) Pidin taikinaa myös jääkaapissa vuokineen päivineen pikkasen aikaa ennen uuniin laittoa. Olisi voinut olla enempi pohjataikinaa mutta koitin saada 12 kpl ja tuli ehkä pikkasen liian ohkasia....Eli ohjeen voisi vaikka tuplata niin saisi enemmän reunoillekin taikinaa. Jonkinverran murenevaista oli lopputulos.

Täyte:
Paistoin jauhelihan ja maustoin valkosipulilla, savustetulla merisuolalla ja pippurilla. Jauhelihan ripottelin esipaistetun taikinan päälle ja siihen päälle sitten loput täytteet. Eli sekoitin kermaviilin joukkoon pari kananmunaa, desi kermaa, desi juustoraastetta, 1tl paprikajauhetta, 0,5 dl tinjamia, pippuria ja suolaa maun mukaan. Lopuksi paistetaan noin 10-15 minuuttia. Koristeeksi laitoin auringonkukan siemeniä kun unohdin laittaa täytteen päälle ennen uuniin laittoa niin laitoin puolessa välissä paistoa ja muutama puolukka vaan väriä antamaan. Jääkaappi taas senverran tyhjä että mentiin taasen vähän että mitä kaapista löytyi. Mutta hyvältä maistui ja tulinpa hyvälle tuulelle!


Kallion muuri lumihunnun peittämänä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti