sunnuntai 16. joulukuuta 2018

PÄÄRYNÄT KAURAMURULLA



Päärynöistä en ole koskaan hirveästi välittänyt, mutta isäntä toi kaupasta pikkusia päärynöitä ja tuli mieleen sitten kokeilla illaksi makeita herkkuja. Isäntä kun ei kakuista tai kekseistä kauheasti perusta, niin kokeilin näitä. Ihan hyviä tuli.

Täyte 4 päärynälle
1 dl kaurahiutaleita
4 rkl voita (sulaa)
3 rkl fariinisokeria (+ ripaus vaniljasokeria)
kanelia

Pesin päärynät ja halkaisin kahtia. Sitten sekoitin kulhossa kaikki aineet ja täytin päärynät  täytteellä. Siemenkodat sain nätisti pois pienen jäätelökauhan pään (omenaporakin hyvä)  avulla, ja niistä tuli kauniin pyöreät kolot.
Saivat olla uunissa 200 asteessa noin 20 min.

Ei ollut jäätelöä, kermavaahtoa eikä vaniljakastiketta, niin laitoin päälle sitten vaahterasiirappia.
Lisäksi muutama pensasmustikka ja valkohomejuustoa...
Maistui!





2 kommenttia:

  1. Oi näitä täytyy kyllä kokeilla..kauniisti olet taas lautaselle päärynät laittanut��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis Kiitos! Olivat yllättävän hyviä nämä "minipäärynät". Oikein sopivan kokoinen herkkupala :)

      Poista