torstai 6. joulukuuta 2018

HYVÄÄ  ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!



Juhlan tuntua ilmassa! Isäntä Mikkelissä paraatissa ja minä leivoin illaksi juhlaan sopivia herkkuja. Pipareita,  juustokakkua ja mätivaahtoherkkuja.
Kakku ja piparit sopivasti aiheen mukaan.

(Jäädytetyn juustokakun päälle tehty mirror glaze Kinuskissan sivun ohjeen mukaan.)




Kaulittava valkosuklaamassa koristeltu kultahipuilla.

Granaattiomenajuustokakku

Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
200 g granaattiomenatuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g kuningatar-rahkaa
0,5 dl granaattiomenahilloa + vettä loraus
1 tl vaniljasokeria (aitoa)
0,5 dl kidesokeria (vajaa)
3,5 kpl liivatetta + 0,5 dl vettä

Tein tämän leipävuokaan, jotta oli helpompi muotoilla.


Piparit koristeltu valkosuklaalla





Mätivaahto/mousse tulee lehtitaikina-sydämien väliin:

2 dl kermaa
120 g smetanaa
125 g mätiä
mätitahnaa
1 punasipuli
tilliä
sitruunamehua
pippuria
suolaa

Vaahdota kerma + smetana ja lisää loput aineet.





Hyvää Itsenäisyyspäivää toivottaa

KAPTENSKA







2 kommenttia: