tiistai 14. helmikuuta 2017

YSTÄVÄNPÄIVÄÄ !


Noh, sehän oikeastaan on joka päivä mutta herkutellaan nyt sitten vaikka kahvilla, suklaalla ja hyvällä leivällä tänään juhlapäivän kunniaksi. AINA on hyvä syy herkutella!



Tein tavallista leipää pellille levyksi (leivinpaperin päälle hyvä tehdä, että voi sitten rullata helposti ja jauhoja pohjalla saa olla reilusti) ja voitelin levyn sitten vihreällä pestolla ja reippaalla valkosipulimurskamäärällä. Päälle vielä pikkasen emmental-juustoraastetta. Sitten vaan koko levy rullalle kuin kääretorttu. Sai nousta sen aikaa vielä kun uuni lämpesi ja sitten paistelin sitä 215 asteessa jotain 20-30 minuuttia, pitää tarkkailla.

Suklaaherkut (suklaatryffelit) tulee kun ensin lämmittää 1 dl kermaa kattilassa, ottaa kattilan liedeltä, lisää joukkoon 3 pätkistä ja 200 g tummaa suklaata rouhittuna. Sekoittaa hyvin ja sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään, (nopeuttaa kun käyttää pikaisesti pakkasessa) että lopuksi siitä voi pyöritellä suklaapalloja jotka pyöritetään kaakaojauhossa.  Palloja tuli reilu parisenkymmentä...































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti