sunnuntai 19. helmikuuta 2017

PAAHDETTU TOMAATTIKEITTO


Paahdoin uunissa muutaman valkosipulin, punasipulin ja tomaatin.
Päälle lorautin oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja mustapippuria...




Minulla oli kaapissa yksi purkki säilyketomaatteja, joten sen laitoin kattilaan odottamaan.
Uunin laitoin 220 asteeseen ja puolitin tomaatit (6-7 kpl) leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin.
Mukaan sipulit, jotka pilpoin vain muutamaan osaan. Valkosipulit laitoin kuorineen, vähän vaan taputtelin niitä "lyttyyn". Mausteet kaikkien päälle ja uuniin. Valkosipulit otinkin pois jo 20 minuutin päästä, kuorein ne ja laitoin kattilaan tomaattisäilykkeen kanssa. Tein kanaliemen ja laitoin senkin sitten kattilaan. Tomaatit ja sipulit olivat uunissa noin 40 minuuttia ja lopuksi laitin ne kaikki kattilaan mukaan ja kiehumaan pienellä lämmöllä puoleksi tunniksi. Soseutin koko keiton lopuksi.

Aineksia uuniin:
1 kg tomaatteja (tai kokonaisia purkkitomaatteja) / tai molempia
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria

Kattilaan:
säilyketomaattiliemi, tomaatit muuten uuniin
(minulla oli yksi prk tomaattia, laitin kaikki kattilaan)
basilikanvartta (nyt ei ollut kuin kuivattua basilikaa, n 1 rkl)
4 dl kana/kasvilientä
1,5 rkl balsamicoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
yrttimaustetta
mustapippuria

Keittoon sopii hyvin joko turkkilainen jogurtti, smetana, halutessa peuranjauheliha, paahdetut tumman leivän palaset tai raejuusto.
Tai vaikka kaikki kerralla. Itse laitoin nyt tällä kertaa valkosipulissa ja öljyssä paahdettuja leivänpalasia, peuran jauhelihaa ja ruohosipulia..... (pikkasen juustoa)

Isäntäkin jopa tykkäs!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti