sunnuntai 5. helmikuuta 2017

LASKIAISPULLAA



PULLAA  tällasessa muodossa meillä tällä kertaa.

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Taikina sai nousta tunnin verran ihan rauhassa lämpimässä liinan alla.


Täytteenä appelsiinicurd:
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl tomusokeria
2 kananmunaa
60 g voita
(+ perunajauhoja)

Pestään appelsiini. Raastetaan kuori kattilaan ja perään appelsiinin mehu. Lisätään tomusokeri ja kananmunat. Sekoitetaan ja lämmitetään kattilassa niin kauan että pulpahtaa. Sitten pienellä lämmöllä annetaan porista pari minuuttia. Muuttuu kiisselimäiseksi. Sammutetaan levy ja lisätään voi. Annetaan jäähtyä kunnolla. Otin tästä satsista reilun desin verran ja lisäsin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Kestää siten paremmin uunissa.


Irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sitten voidellaan koko vuoka, laitetaan pohjaksi taikinaa, vuoan ympärille tehdään kiertämään pitko, väliin ristikkoa.
Voitelin kananmunalla, raesokeria pitkon päälle ja laitoin appelsiinicurdia pohjalle.....
Sai nousta siinä sen aikaa kun uuni lämpesi ja oli sitten 180 asteisessa uunissa noin 25 min.



Kuorrute:
200 g kinuskituorejuustoa
1 rkl voita
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kun pulla hyvin jäähtynyt voi kuorrutteen pursottaa siihen päälle. (Kaikki aineet vain sekoitetaan hyvin keskenään vatkaimen avulla)
Kinuskituorejuuston voi korvata vaikka appelsiininmakuisella tai mikä omasta mielestä parhaimmalta maistuukin............

Ei muutakun sitten kahvin keittoon!

Sulikin hauskasti täyte lämpimän pullan päälle...

Jääkaapista otettuna....




PS.
Oli mukava kun Kinuskissa oli saanut inspiraation minun pullastani....  :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti