sunnuntai 26. helmikuuta 2017

SITRUUNAMUTAKAKKUA





Vaikka olikin laskiainen ja moni teki pullia, meillä oli sitruunamutakakkua.
(6 hengen kakku)

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl sokeria
1 tl vaníljasokeria
2 pientä kananmunaa
60 g raastettua valkosuklaata
80 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja

koristeeksi tomusokeria
mansikoita, appelsiinicurdia, vaniljakastiketta



Vatkasin munat ja sokerit, lisäsin raastetun valkosuklaan. Seuraavaksi lisäsin jauhot, sitruunankuoren ja mehun. Lopuksi sulatettu voi. Täyte kaadetaan voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan. Laitin pohjalle voin päälle vielä niin sanotusti korppujauhoiksi kookoshiutaleita...

Uuniin 175 ja sai olla noin 23 min.

(Tällä kertaa tein kahteen eri vuokaan. Toinen oli 15 cm ja toinen oli pieni sydämen mallinen vuoka.
Koristeeksi oli kiva laittaa pitsin päälle tomusokeria, mistä jäi kiva kuvio.)

Tämä kakku on parasta seuraavana päivänä kun on ollut jääkaapissa yön yli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti