maanantai 10. lokakuuta 2016

PUNAVIINISUOLA





Loistava lisä ruokapöytään, tuliaisiksi, lahjaksi, ihan minne vaan. Löysin tämän ohjeen netin syövereistä.
Heti oli pakko kokeilla, varsinkin kun on niin helppo tehdä ja tosi kauniskin vielä. Ja kaikenkukkuraksi sen voi syödä! (Isännän punaviinipullolle sitten vaan, koska itse en välitä juoda punaviiniä ollenkaan) Tänään niin nautin kun pitkästä aikaa oma perhe kokonaan koolla ja herkutellaan peurapihveillä ja uuniperunoilla..... Punaviinisuolaa voi vaikka rouhaista sitten pihvienkin päälle.

Eli 3 dl punaviiniä kiehutetaan hiljalleen niin kauan että siitä jää noin 3 ruokalusikallista jäljelle. Siihen sekoitetaan sitten 6 dl karkeaa merisuolaa ja laitetaan pellille kuivumaan yöksi huoneenlämpöön. Voi purkittaa sitten (kun on varmasti kuivunut) haluamaansa lasiastiaan taikka myllyyn. Kaunis väri!

ps. löysin kirjan missä ohje on:
Syötäviä vietäviä

Täältä lisää vinkkiä : Alaston lounas;  MAKUSUOLA
Pinterestistä netistä lisää ihania: suolavinkkejä

Tähän satsiin laitoin koko paketin merisuolaa ja n. 3,5 rkl viiniä...
Kuivattelin pari päivää huoneenlämmössä.







Punaviinisuolaa & punasipulipuolukkahilloketta



Aamulla oli pikku pakkasta ja samalla otin talteen muutaman lehden ja laitoin kuivumaan sanomalehden päälle.
Kun olivat kuivuneet laitoin Partyliten tuikkuastian pohjalle muutaman lehden ja pieniä havuja....




2 kommenttia:

  1. Hei! Miten kauan kesti suola kuivua pellillä? Mulla punaviini tuolla hellalla just kiehuvassa. Teija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuorokauden annoin olla :) Välillä kääntelin vähäsen suolaa pellillä niin kuivuu nopeammin. Noin kaksi päivää omasta mielestä on hyvä olla rauhassa huoneen lämmössä....

      Poista