perjantai 30. syyskuuta 2016

SYKSYINEN  TÄYTEKAKKU




Ihan vaikka syksyn kunniaksi täytekakkua ja ehkä vähän siksikin että tänä viikonloppuna tulee porukkaa paljuilemaan kun sellainen laitos sattuu tulemaan meille koko viikonlopuksi.
En ole mikään haka tässä massan laittamisessa ja naureskelinkin tämän kanssa monta kertaa....


Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta (pikkasen vajaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria






Sulatetaan voi ja suklaa mikrossa varovasti, sekoitetaan joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään lopuksi kaikki sekaan vaivaamatta liikaa.

Laitoin kahteen irtopohjavuokaan sopivasti täytettä, että sain kaksi eri kokoista kakkua....
(Oli uunissa noin 55 min, 170 asteessa) Tein kakut irtopohjavuokiin mitoiltaan 20 cm ja toinen oli pikkasen pienempi. Siitä pienemmästä tein täytekakun ylemmän palan ja tasoittelin reunat reilulla kädellä, että sain murustettua loput koristeeksi sitä kakun päälle.........

Tämä pohjan ohje on suoraan SUKLAAPOSSUN blogista. (tosi pikkasella muutoksella.)


Täyte:
250 g mansikoita
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl mansikanmakuista hyydykejauhetta (voi laittaa kerman joukkoon)

Soseutetaan mansikat, vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan kaikki aineet sitten vain sekaisin.
Kreemin määrää voi itse tarkentaa, miten paksua vaahdosta sitten tulee.
Tästä jäi itselle ylimäärästä täytettä jonkun verran. Taisi lorahtaa mansikoita liikaa niin tuli vähän
liian letkeää minun täytteestä....ja olivat vielä pakastemansikoita.
Ennen täytteen laittamista, laitoin pikkasen mansikkahilloa pohjan päälle sekä kostutin pohjaa maidolla, mutta tosi vähän...


Kuorrute:
110 g voita
0,75 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa

Notkistetaan voi vatkaimella ja lisätään joukkoon siirappi ja tomusokeri. Lopuksi tuorejuusto.
Levitetään kakun ympärille tasaisesti ja sitten voi laittaa sokerimassan siihen päälle.

Koristeeksi tein Kinuskikissan vaniljanmakuisesta sokerimassasta lehtiä ja keltaiset möykyt esittävät kanttarelleja. Rakastan sienellä käymistä ja kuin nyt tulikin tällainen koristelu ja väritys mieleen.  Alunperin olinkin päättänyt että jotain teen mihin laitan vihreän sokerimassan. Siitä sitten syntyi pikkanen täytekakku viikonlopuksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti