lauantai 10. syyskuuta 2016

PULLAPITKO




En todellakaan muista milloin olen viimeksi tehnyt pullapitkoa. Nyt tein kaksi pientä.

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
8,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Vaniljakreemi:
1 dl  Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä
(tähän pitkoon meni pari desiä valmista kreemiä)

Hillo:
1 dl omenapuolukkahilloa
0,5 rkl perunajauhoja
(jauho lisätään hillon joukkoon siksi että kestää uunin)


Tein taikinan, annoin nousta tuplaksi ja sitten kaulein siitä suorakulmaisen palan. Kun en tietenkään ihan mallinmukaista saanut kerralla, leikkasin veitsellä taikinan paremman malliseksi. Paloista mitä jäi, tein kaksi voisilmäpullaa....

Alempana kuvasarja mikä kertoo missä järjestyksessä tein mitäkin. Kun olin kaulinut taikinan siis suorakaiteen muotoiseksi, tein viillot taikinahyrrällä molempiin reunoihin. Keskelle jäi tilaa vaniljakreemille ja omemapuolukkahillolle. Sitten vaan vuorotellen käänsin suikaleet taikinan keskelle ja nostin varovasti leivinpaperin päälle vielä nousemaan vähäksi aikaa. Pitkon voitelin vielä kananmunalla ja laitoin päälle raesokeria. Sitten uuniin 180 ja noin 20 min.

(Leikkasin pitkon kahteen osaan ennen pellille laittoa. Tosin aikas hankala vaihe nostaa pitkot pellille niin että pysyisivät nättinä. Jospa ensi kerralla pystyisi tekemään suoraan leivinpaperin päällä loppuosan.....)

Ei mitkään maailman kauneimmat pitkot mutta maistui!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti