perjantai 23. syyskuuta 2016

PIIMÄJUUSTO


Piiiittkästä aikaa piimäjuustoa!
Laitoin vain pikkusatsin, eli 2 litraa punaista maitoa, 0,5 l piimää, 2 kananmunaa ja ruokalusikallisen suolaa. Kuumensin ensin maidon ja sitten lisäsin joukkoon piimän johon munat oli vatkattu. Lisäsin suolan. Kun oli kuumentunut uudelleen, sammutin levyn ja annoin olla tunnin kattilassa hellalla kannen alla, hera erottuu ja helppo sitten kerätä se muottiin. Lopuksi laitoin juustomassan reikäkauhalla harsolla vuorattuun muottiin valumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. (Painoksi laitoin suolapaketteja niin valui nopeammin)

Perunat ovat niin oma lemppari että suht usein niitäkin tehdään kun herkutellaan. Muotilla otetaan perunasta siivuja ja laitetaan hetkeksi öljymausteseokseen ja sitten uuniin 200 asteeseen niin kauaksi aikaa että ruskistuu ja on kypssä.... nam!! Mikäs sen parempi lisuke hirvipihvin kanssa. Molemmat sopii tosi hyvin. Ja omasta mielestä paras vielä siihen lisäksi on puolukkapunasipulihillo.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti