tiistai 13. lokakuuta 2015

PEURASTA  LIHASOPPAA


Meidän yksinkertaista, perinteistä jauhelihasoppaa lapsiystävällisesti (ollut aina omien lasten herkkua), helposti ja nopeasti tehtynä, on tehty tähän päivään asti näin. Vaikka siis lapset ovat jo aikuisia, olen jatkanut samaan malliin.  Heille olen kertonut tämän saman ohjeen nyt kun muuttivat pois kotoa. Moni kauhistelee kun en paista jauhelihaa ennen keittoon laittamista. Ei kuulu minun tyyliin, koska näin olen aina tehnyt ja näin teen edelleen. Se vaan on se totuttu tapa ja tottakai lihan voi paistaa halutessaan. Kukin tyylillään. Mutta ihan ekaksi laitan veden kattilaan (ei liikaa) ja kasvisliemikuution kaveriksi (suolaa myös mukaan) kiehumaan ja seuraavaksi lisätään yksi keittojuurespussi sekaan. Pippuria/pippureita heitetään mauksi mukaan seuraavaksi. Lapsille aina sanonut että perunoita ja kaikkee silleen sopivasti, hih! Jos jotain ohjetta koittaisi keksiä niin vaikka yksi kilo perunoita. Sitten lisätään jauheliha murennettuna joukkoon. Meillä kun tuo peuranjauheliha on puolenkilon pusseissa, laitan yleensä yhden pussin. Annetaan kypsyä rauhassa ja sitten kun on omasta mielestä sopivan kypsää (puolisen tuntia), otetaan hellalta ja syödään pois. Tällä kertaa lisukkeena oli peuranjauhelihawrappeja kanssa. Nam!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti