maanantai 30. maaliskuuta 2015

PEURATARTAR

Jyrki Sukula kokkasi töllössä porotartaria ja tuli heti semmoinen olo että mää kans!!! No meillä kun on tuota jauhettua peuranlihaa niin tein siitä sitten oman version. Melkein olisi jauhe saanut olla rouheempaa. Tein molemmille omat pihvit ja kun ei ihan raaka saa isännälle olla, niin paistoin pikkasen molemmin puolin. Taikinaan laitoin ison ruokalusikallisen sinappia (omatekosta aurajuustosinappia ja turun sinappia sekasin), lorauksen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, ei muuta. Kaapista löytyi vielä pikkasen karpalokonjakkihyytelöä ja muuta pientä lisuketta niin kiva annos tuli. Leivän jätin suosista pois. Sitten keitin muuten ekaa kertaa uppomunankin pihvin päälle (en ainakaan muista että olisin ennen tehnyt). Keitinveteen suolaa ja etikkaa ja muutama minuutti siinä hiljalleen porisevassa vedessä....Oli hyvää!

Isännän pihvi
Oma pihvi 
Iso kourallinen taikinaa josta tuli 2 pihviä

Siitä ne uppomunat lähti kypsymään ja tuli aikas täydellisiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti