sunnuntai 28. joulukuuta 2014

OLUTLEIPÄÄ  JA  JUUSTOTIKKUJA

Pitkästä aikaa tein olutleipää. Oli kyllä tosi hyvää ja rapeaa. Sopi hyvin kun söi eri juustojen kanssa mitä joulusta jäänyt jäljelle....Itse kun olutta en juo ollenkaan niin leivässä maistui silti tosi hyvältä. Moni tekee jouluna myös saaristolaisleipää mutta itse kun en makeista limpuista välitä niin jätin väliin suosista.

Tällä kertaa laitoin seuraavaa:

6 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl soodaa
1 tl suolaa
0,5 dl fariinisokeria
1 pieni tölkki Karhu-olutta
tästä satsista tulee yksi "limppu"

Eli kaikki kuivat aineet vain sekaisin ja lopuksi olut. Sekoitetaan varovasti ja laitetaan voideltuun leipävuokaan. Annetaan olla uunissa noin 55 min 195 asteessa.





JUUSTOTIKUT:

2 dl vehnäjauhoja
50 g voita
80 g parmesanjuustoa
1 kpl kasvisliemikuutio
1 munan keltuainen
0,5 dl vettä

Kaikki aineet vaan sekaisin (vesi viimeiseksi) ja niin että tulee sopiva taikina että voi tehdä tikkuja uunipellille. Kasvisliemikuutio ja voi myös murennetaan joukkoon joten siksi suolaa ei tarvita ollenkaan. Jos haluaa voi voidella vaikka kananmunalla ennen uuniin laittoa.
Uunissa 200 astetta ja noin kymmenisen minuuttia. 

DIPPI:

Savusiikaa
1 prk kermaviiliä
1 sipuli
1 raputuorejuusto
1 nippu ruohosipulia
tujaus sitruunaa
pippuria ja suolaa
mätiä


(raputuorejuuston voi jättää pois mikäli ei halua liian suurta satsia,
ja kun oikein nuukuus joskus iskee niin laitan mädin tilalla mätitahnaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti