torstai 18. joulukuuta 2014

MAKKARAA MONTA SORTTIA

Nyt oikein innostuttiin isännän kanssa tekemään makkaraa. Siis ihan ensimmäistä kertaa. Kolme taikinaa tehtiin. Periaatteessa kaikissa sama perustaikina (pelkkää lihaa suurimmaksi osaksi) ja eka satsi oli niin sanottua tavallista makkaraa ja toinen jalapenomakkaraa ja kolmas aurajuustomakkaraa......Ulkopuolisesti ei siis juurikaan mitään eroa ole. Pohjana kaikissa oli myös mukana punaviinissä haudutettua punasipulia. Oli todella hyvää ja lihaisia makkaroita kaikki. Kokeiltiin uunissa, keittämällä ja sitten paistamalla pannussa. Vielä myöhemmin kokeillaan myös savustaa perusmakkaraa. Siitä kyllä mahtava tuote että tietää todella mitä syö kun itse tekee. Ja täytyy sanoa että ei se nyt niin vaikeaa ollutkaan mitä ensin pelkäsi. Sen verran taikinassa on hirvenlihaa että ensikerralla enemmän silavaa, sitten on täydellinen!

Tuossa hyvä sinappisen kastikkeen ohje näin joulun alla:

3 dl kinkun paistolientä (tai omaa vastaavaa)
1 rkl Dijon sinappia
1 rkl omenahilloa
mustapippuria ja kermaa maun mukaan










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti