sunnuntai 6. elokuuta 2023

KANTARELLIJAUHELIHAGALETTE

 Tein iltapalaksi pari galettea, johon tuli kantarelleja ja hirven jauhelihaa. Tuoreena uunista otettuna, hieman jäähtyneenä, tosi hyvää! 
Lisäksi tein taasen kipallisen sienisalaattia. Sopi hyvin yhteen. 









Pohja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
0,75 dl vettä

Sekoitetaan kaikki vain sekaisin ja laitetaan taikinapallo odottamaan kelmun sisälle jääkaappiin siksi aikaa kun paistetaan sienet, sipuli ja jauheliha...

Täyte
Oman maun mukaan kantarelleja
Oman maun mukaan jauhelihaa
1 paistettu sipuli
muutama luumutomaatti
Oman maun mukaista meetwurstia päälle 
Omaa mieleistä juustoa päälle 

Ensin kaulitaan taikina jauhojen avulla pyöreän malliseksi, joka mahtuu juuri ja juuri uunipellille. (Itse käytin kakkunostinta apuna. )
Sitten laitetaan haluamat herkut taikinan keskelle niin, että jää 2-3 cm alue reunoilta ilman täytettä. Viimeisenä juustoraaste.
Taitetaan reunat täytteen päälle. 

Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Ihanan rapeaa, kun jäähtyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti