torstai 3. syyskuuta 2020

KANTTARELLIPIIRAKKA


Ihanan maukas iltapala tänään. Kaloreista viis! Sain metsästä mukavasti kanttarelleja taasen, joten pitkästä aikaa piirakan tekoon. 



Pohja
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte
400 g kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl voita, loraus öljyä
1,5 dl juustokermaa
0,5 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
Suolaa, pippuria
Savupaprikamaustetta

Pohjassa nypein voin jauhojen joukkoon, lisäsin suolan ja lopuksi lisäsin veden ja pyöritin taikinan palloksi. Laitoin jääkaappiin odottamaan 10 min. Paistoin sienet ja sipulit voi/öljyseoksessa, maustoin suolalla ja pippurilla. 

Taputin sitten taikinan n. 22 cm irtopohjavuokaan, hieman myös reunoille. 
Tökein haarukalla pohjaan muutaman reiän ja esipaistoin uunissa reilun 5 min. 
Sen jälkeen laitoin pohjan päälle kanttarellit sekä munamaitoseoksen, jossa oli mausteet sekä juustoraaste. 
Sai olla uunissa noin puolisen tuntia 200 asteessa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti