lauantai 11. huhtikuuta 2020

MIGNON JUUSTOKAKKU


Pääsiäisen kunniaksi piti tietenkin tehä juustokakku. Tällä kertaa suklainen sellainen. 



Suklaapohja
250 g voita
145 g tummaa suklaata
4 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljauutetta
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

Sulatetaan voi kattilassa. Sammutetaan levy ja lisätään joukkoon pilkottu suklaa. Käännellään tasaiseksi. 
Lisätään mukaan sokeri sekä vaniljauute. 
Lisätään joukkoon kananmunat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen. Lisätään lopuksi jauhot varovasti käännellen joukkoon. Laitoin pienelle korkeareunaiselle uunipellille taikinan, jossa leivinpaperi.. Uunissa asteita 175 ja sai olla noin 15 min. Otin siitä irtopohjavuokaan sitten palaset pohjalle. 



Täyte
4 Mignon-munaa
2 palaa tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g vaniljatuorejuustoa
100 g sitruunarahkaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa (vaahdota) 
1 dl maitoa
3 liivatelehteä

Sulata kattilassa vesihauteessa suklaat. 
Sekoita keskenään tuorejuustot, sokerit sekä kaakaojauhe. Lisää joukkoon sulatettu suklaa hyvin. Lisää rahka. Sulata liotetut liivatteet kuumaan maitoon ja anna jäähtyä ja sitten valuta norona täytteen joukkoon. Lopuksi lisää käännellen joukkoon vaahdotettu kermavaahto. 
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. 



Suklaaroiskeet
1 rkl öljyä
1 rkl kaakaojauhetta
Sivellin millä roiskia pilkkuja

Suklaakoristeet
Sulatettua suklaata pursotettu jääpalan päälle....  (siitä sitten nostettu kuivumaan leivinpaperin päälle jääkaappiin) 
Nätimmät kakun päälle. 


MAUKASTA PÄÄSIÄISSUNNUNTAITA




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti