lauantai 5. lokakuuta 2019

SIENIJAUHELIHAPIIRAKKAA


Sain tänään metsältä reippaasti suppilovahveroita. Isäntä sai kauriin metsästettyä jousella aiemmin, joten tein sitten sienijauhelihapiirakkaa. Pohja minulla aikas sama useimmiten, täyte vain vähän vaihtelee sen mukaan mitä kaapissa on.



Pohja
3 dl sämpyläjauhoja
1 dl spelttijauhoja
0,5-1 tl suolaa
125 g margariinia (sula)
1 kananmuna
(Kaikki aineet vain sekaisin)

Täyte
paistettua jauhelihaa
paistettua sipulia ja sieniä
2,5 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g smetanaa
ruohosipulia
savusuolaa, pippuria, savupaprikamaustetta, timjamia, valkosipulirouhetta
1 silputtu tomaatti
päälle raastettua juustoa

Suihkutin piirakkavuoan pohjalle vähän rosmariiniöljyä.
Taputtelin taikinan vuokaan tasaiseksi (haarukalla tökkäsin pohjaan reikiä), jonka jälkeen laitoin pohjan päälle maustetun sienijauhelihapaistoksen. Sen päälle silputun tomaatin. Lopuksi kaadoin päälle munamaitosmetanaruohosipuliseoksen, johon olin lisännyt hieman suolaa ja pippuria.
Päälle raastettua juustoa oman maun mukaan.

Asteet 215 ja saa olla uunissa noin puolisen tuntia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti