perjantai 4. lokakuuta 2019

SAHRAMIPULLAA



Muistin yhtäkkiä että minulla on pari pikkusta pussia sahramia, jota poikani toi joskus häämatkaltaan. En ole sitä käyttänyt koskaan mihenkään. Aattelin että käytän toisesta (olisi pitänyt laittaa kyllä reilusti enemmän) pussista melkein puolet. No pussi oli tosi pieni. Kun en mittaillut kuinka paljon sitä siinä oli niin....



Pulla:
1 g sahramia (laitoin 1 tl)
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiinimehua
50 g appelsiinikrokantteja
25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
125 g voita (huoneen lämmin)
ripaus suolaa
jauhoja noin 6-9 dl  (en mitannut kyllä yhtään)

Sekoitin sahramin, vaniljasokerin ja appelsiinimehun ensin keskenään. Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä ehtoona valmiiksi maustumaan. Murustin hiivan taikinakulhoon, lisäsin 1 dl kylmää maitoa ja sulatin hiivan siihen. Sitten lisäsin 2 dl lämmintä maitoa joukkoon. Lopuksi muut aineet, viimeisenä jauhot.
Sai nousta rauhassa parisen tuntia.

Täyte
150 g  mantelimassaa
100 g voita (huoneen lämpöinen)
1 tl kardemummaa
1 kpl appelsiinin raastettu kuori

Sekoitetaan kaikki aineet vain keskenään (raasta mantelimassa)  ja levitetään suorakaiteen muotoiseksi kaulitun taikinan päälle tasaisesti. Kääritään pullataikina täytteineen rullalle ja leikataan rullasta parin sentin paksuisia kiekkoja, jotka asetellaan halk. 23-26 voideltuun irtopohjavuokaan. Annetaan nousta puolisen tuntia ja sitten voidellaan kananmunalla.


Lisäksi tein 3 dl valmista vaniljakastiketta. 
Tähän sitä ei tarvita kuin puolet.
Tein sen pussista suoraan, lisäsin siihen vielä ruokalusikallisen appelsiinin mehua sekä 1 tl vaniljakreemijauhoa ja pari tippaa vaniljauutetta. Painetaan pulliin keskelle kolo ja laitetaan kastiketta teelusikallisen verran. Lopuksi ripotellaan päälle vielä raesokeria.

Koko komeus uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

(mikäli jää taikinaa, voi tehdä pikkupullia lopuista)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti