tiistai 22. lokakuuta 2019

PUOLUKKAPIIRASET


Leivotaan - lehdessä oli puolukkapiirasten ohje ja piti sitten kokeilla miltä maistuvat. Ihan hyviä olivat. En ole ennen noin paljon mantelimassaa laittanutkaan kerralla mihinkään. Ohjeessa oli että näitä voisi napostella kermavaahdon kera, mutta ei se sitä kaivannut. Hyvät kahvit riitti.




Taikina
115 g jääkaappikylmää voita
2,7 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
puolikas kananmuna

Täyte
300 g mantelimassaa
2 kananmunaa
100 huoneenlämpöistä voita
noin 2 dl puolukoita (pakaste tai tuore)

Tee näin:
1. Taikina: Nypi voi, vehnäjauhot ja tomusokeri muruseokseksi.
2. Vatkaa muna rikki ja lisää siitä puolet seokseen.
3. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa 30 min.
4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pienet metalliset leivosvuoat kevyesti voilla.
5. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 14-16 osaan. Painele jokaiseen leivosvuokaan taikinanpalanen pohjalle ja reunoille.
6. Täyte: Vatkaa munien rakenne rikki kevyesti. Sekoita mantelimassa, munat ja voi tasaiseksi täytteeksi. (vatkaimella tai monitoimikoneella)
Täytä taikinapohjat täytteellä.
7. Jaa puolukat jokaiseen leivosvuokaan, painele marjoja myös hieman täytteen sisään.
8. Paista piirasia uunissa 20-24 min. Anna jäähtyä ja irrota sitten vuoistaan.
9. Koristelu: puuteroi tomusokerilla piiraiden pinnat.
10. Tarjoile kermavaahdon kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti