tiistai 13. elokuuta 2019

TONNIKALALASAGNE


En ole koskaan tehnyt tonnikalalasagnea. Siskolta sain vähän vinkkiä ja tein sitten omaan vuokaan sopivan satsin. Olen lasagnen kohdalla aikas laiska yleensä, kun olen tehnyt peuranjauhelihasta, niin olen ostanut vain valmiit "lasagnette"-ainekset. On niin helppo ja nopea. Tässäkään ei kyllä kauan mennyt. Eniten aikaa menee ainoastaan valkokastikkeen kanssa.
Mitään terveysruokaa tämä ei ole, mutta eipä tätä nyt joka päivä syödäkkään, hih!




Aineet
8-10 lasagnelevyä
3 purkkia tonnikalapaloja öljyssä (a' 150 g)
2 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
500 g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipippuri-ketsuppia
1 prk vihreää pestoa
ripaus suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Juustokastike
 noin 3-4 rkl voita (en yleensä kauheasti mittaile)
noin 6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 prk Koskenlaskija-cheddar
suolaa ja pippuria maun mukaan

Pinnalle juustoraastetta.


Kuullotin pannulla sipulit. Lisäsin joukkoon tonnikalat (valutin isommat öljyt pois), tomaattimurskan, peston ja mausteet. Annoin hautua pienellä lämmöllä sen ajan kun tein juustokastikkeen.
Sulatin rasvan kattilassa, lisäsin jauhot, sekoitin hyvin. Lisäsin maitoa pikkuhiljaa ja keitin muutaman minuutin. Lisäsin koskenlaskija-juuston ja annoin muhia hetken. Maustoin sitten suolalla ja pippurilla. Kastike saa olla sopivan paksua.
Sitten kaadoin voidellun lasagnevuoan pohjalle puolet tonnikalakastikkeesta, ja reilu 1/3 valkokastikkeesta sen päälle. Levitin puolet lasagnelevyistä päälle. Seuraava kerros samoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle laitoin vain juustokastiketta sekä juustoraastetta.
Paistoin uunissa 200 asteessa puoli tuntia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti