perjantai 23. elokuuta 2019

MANSIKKA-VANILJAJUUSTOKAKKU


Tyttären kaveri tilasin kakun ja vaatimuksena, että pitää olla laktoositon, sekä suklaata ei saa olla missään muodossa. Itse kun rakastan suklaata, niin ihan ekaksi tuli mieleen että mistäs sitten koristeet, jotka kuitenkin pitää kestää muutaman päivän jääkaapissa...hmmmm....
Tällä suunnalla saa vielä tuoretta mansikkaa ja pensasmustikkaa, niin tein sitten mansikoista kakun ja koristeet, sekä mustikoista väripilkun kakun päälle.
 Koristeena keskellä on täytteestä tehty ruusu. Laitoin täytettä silikonimuottiin ja pakkaseen, jotta se oli helppo asettaa sitten kakun päälle.
Täytettä jäi hiukan yli, niin tein isännälle ja itselle pikku laseihin minijuustokakut, Oli muuten tosi hyvää!



(Vuokana minulla tässä 23 halk, mutta tähän ohjeeseen olisi 26 hyvä)
Tästä satsista riittää hyvin 14 hengelle.

Pohja
80 g voita
220 g Digestive-keksejä
60 g mantelirouhetta

Täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljatahnaa
1,5 dl ranskankermaa
1 dl paseerattua granaattiomenahilloa (tilkka vettä joukkoon, jos liian paksua)
2 dl tomusokeria
0,5 dl maitoa
6 kpl liivatelehtiä + 0,5 dl vettä
4 dl vispikermaa (vaahdota lopuksi joukkoon)
mansikoita

Kiille
3 kpl liivatelehtiä
3 dl vahvaa mansikkamehua
punaista elintarvikeväriä
mansikoita

Koristeet
-Täytteestä otettu desin verran ruusun malliseen
silikonimuottiin ja laitettu pakkaseen hetkeksi ennen laittamista paikalleen
- pensasmustikoita









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti