torstai 29. elokuuta 2019

OMENAMURUPIIRAKKA


Itse en omenasta kauheasti välitä, niin tein sitten töihin omenapiirakkaa, jotta pääsin eroon päiväyksen ylittäneestä rahkasta sekä kermaviilistä...


























Pohja
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä

Täyte
3 omenaa
1 tl kanelia
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 kananmuna

Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.
Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähkö taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle ja ripottele päälle kanelia.
Sekoita maitorahkaan sokerit, vaniljatahna ja kananmuna. Kaada täyte omenien päälle. Levitä viimeiseksi piiraan päälle muruseos.
Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia....

Sopii hyvin vaniljakastikkeen kera!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti