torstai 1. elokuuta 2019

PANNACOTTA-TORTTU


Näin Leivotaan-lehdessä kivan näköisen mustikkatortun/piiraan/hyydykekakun, ja ajattelin tehdä sitä sitten tarjolle kun "akkoja" tuli kylään. Ihan pienet muutokset tein, jotta tortusta tuli itselle oman makumaailman mukainen.




Pohja
12-13 kpl Digestive-täysjyväkeksejä (n. 150 g )
1 pss "paahdetut & suolatut härkäpapu snacksit" (100-120 g)
75 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
3,5 dl kuohukermaa
1,5 dl täysmaitoa
1,5 dl luonnonjogurttia
0,5 dl Valion Vanilla vaniljakastiketta
1 tl (reilu) aitoa vaniljasokeria
75 g sokeria
4 rkl vettä

Koristeeksi
pensasmustikoita
suklaakuulia (valkosuklaarouhekin olisi tosi hyvä)
marenkia




1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 22-23 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.
2. Pohjaa tehdessä jauha keksit ja pähkinät monitoimikoneessa muruksi.
3. Sulata voi. Sekoita voisula muruseoksen joukkoon tasaisesti. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Täyte: Liota liivatteet kylmässä vedessä.
5. Sekoita kerma, maito, jogurtti, vaniljasokeri sekä vaniljakastike keskenään.
6. Kiehauta vesi ja lisää sokeri. Keitä, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi.
7. Purista liivatteista vesi. Sulata siirappiin. Sekoita hyvin. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-jogurttiseokseen. 
8. Kaada täyte pohjalle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
9. Irrota torttu vuoasta ja koristele. (helpottaa irroittamista, kun veitsellä kiertää varovasti keksireunan ympäri ennen vuoan avaamista.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti