keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

MUSTIKKA-MANSIKKAPIIRAKKA


Kävin koiruksen kanssa tässä lähimetsässä hakemassa pari desiä mustikoita. Koiran kanssa niin hankalaa kun ei saa vielä pitää vapaana metsässä ja hyttysiä oli sitten niiiiiiin paljon että pikasesti käsin poimin muutaman marjan, ihan vaan piirakkaa varten. Lisäksi laitoin muutaman pakastemansikan joukkoon. Olin niitä pakastanut tässä joku aika sitten.


Pohja
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
  100 g voita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

lisäksi mustikoita (ja mansikoita halutessa)

Sulatin voin. Lisäsin mukaan  myös sokerin ja jauhot. Sekoitin niin että seoksesta tuli murumainen. Otin desin verran seosta sivuun odottamaan. (tämä tulee lopuksi päälle)
Lisäsin sitten seoksen joukkoon vielä kananmunan, maidon, vaniljasokerin sekä leivinjauheen.
Kaadoin taikinan voideltuun irtopohjavuokaan, ripottelin päälle mustikoita sekä mansikoita. Lopuksi vielä sivuun laitettu muruseos päälle. Sitten vaan uuniin 195 asteeseen puoleksi tunniksi.



************

Tein itse myös vaniljakastikkeen tämän kaveriksi.

4 dl maitoa
2 kananmuna
1 rkl maissi/perunajauhoja
3 rkl sokeria
2,5 tl vaniljasokeria

Vatkasin kylmän maidon, kananmunan ja jauhot kattilassa. Kuumensin seosta niin kauan  että pulpahti, (ei saa kiehua) sitten siirsin kattilan kylmään veteen ja sekoitin sokerin joukkoon. Kun oli jäähnyt jonkun verran, otin kattilan pois kylmästä vedestä ja lisäsin joukkoon vielä vaniljasokerin.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti