sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

HYYDYTETTY LOHIKAKKU


Porukkaa kävi kyläilemässä, joten halusin tehdä ehdottomasti omaa lempparia tarjolle:
Hyydykekakkua savukalasta. Itsellä on hauskoja silikonimuotteja, joten halusin koklata laittaa täytteen massaa muotteihin ja pakkaseen. Sammakkoon laitoin lisäksi vähän vihreää elintarvikeväriä.
Saivat olla niin kauan pakkasessa, etä olivat kunnolla jäätyneet. Kalaan suihkutin sitten hieman hopea elintarvikeväriä heti muotista ottamisen jälkeen. Sen halkaisin kahtia ja laitoin kakun koristeeksi muiden kera. Hauskat tulivat! Ja oikein hyvääkin oli vielä.










Pohja
noin 4 dl saaristolaisleipää murustettuna (vaikka blenderissä)
50 g voita
tilkka maitoa kostutukseen

Täyte
4 liivatelehteä
0,5 dl sitruunanmehua
250- 300 g savulohta
1 punasipuli
töräys mätitahnaa
puntti ruohosipulia (oman maun mukaan)
1 tl kuivattua tilliä
valkopippuria
80 g mätiä
4 dl vaahdotettua kuohukermaa
200 g kylmäsavulohituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa








Koristeena lisäksi myös kurkkua mädillä, salaattia, graavia lohta sekä ruohosipulia...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti