lauantai 20. huhtikuuta 2019

SITRUUNAÖVERIT


Juuri näin! Tein pääsiäiseksi gluteenittoman ja laktoosittoman sitruunajuustokakun. Ihanan raikas. Koristeeksi pursottelin suklaasta pajunoksia ja sokerimassasta tein kukkaset (lajiketta en tiedä, hih!). Tämä herkutellaan huomenna.



Pohja
1 pkt glut. Digestive-keksejä  (160 g)
voita noin 50 g

Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl limoncello-likööriä
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
5 liivatelehteä
1 sitruuna

Kuorrute
1 liivatelehti
1,5 dl lemon curdia
3 rkl sitruunan mehua



Keksipohjaa varten murskasin keksit morttelissa. Sulatin voin ja sekoitin keksien joukkoon ja laitoin irtopohjavuoan (23) pohjalle tasaisesti. Ei liian piukkaan. Sitten jääkaappiin odottamaan täytteen tekoa.
Täytteessä ensin laitoin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittasin kerman, tuorejuustot ja sokerit kulhoon. Sitten puolitin vaniljatangon ja raaputin siitä siemenet täytteen joukkoon. Raastoin myös sitruunan kuoren ja lisäsin joukkoon. Vatkasin kuohkeaksi. Lisäsin sitten rahkan ja liköörin.
Seuraavaksi puristin sitruunasta mehut kattilaan ja liotin liivatteet siihen kun oli kiehahtanut. Sekoitin norona täytteen joukkoon...jääkaappiin kakku hyytymään sitten vain muutamaksi tunniksi, ennen "kuorrutteen"  tekoa.
Kuorrutteessa liotin liivalehden kylmässä vedessä viitisen minuuttia, sitten kiehautin sitruunamehun. Liotin liivatteen sitruunamehun joukkoon ja lisäsin nesteen kuumana lemoncurdin sekaan ja sekoitin hyvin. Levitin sen sitten juustokakun päälle tasaiseksi kuorrutteeksi.
Sai olla yön yli hyytymässä rauhassa ja sitten suklakoristeet päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti