tiistai 23. huhtikuuta 2019

KARITSA


Oli paketti Kivikylän karitsanlihaa. Taisi olla 400-500 g lihanpaloja maustettu yrttiruukku-tyyliin. En tietenkään tarkemmin enää muista mitä siinä paketissa tarkkaan ottaen luki. On varmaan Kivikylän kausituote. Mutta tein siitä sitten flunssan kunniaksi "muhennosta", josta tuli oikeastaan keittoa, koska en jaksanut erikseen tehä ns ruukkuruokaa ja siihen kylkeen sitten riisiä tai perunaa.



Marikan karitsamuhennoskeitto:

500 g karitsan maustettuja patapaloja
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
 hippasen voita sipulien paistamiseen
2 tl currymix-maustetta
savupaprikaa
1 kasvisliemikuutio
2-3 perunaa
0,5 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
valkoviiniä
suolaa, pippuria maun mukaan

Tässä kuullotin ainoastaan sipulit currymix-mausteen ja savuparikan sekä voin kanssa pannulla. Lisäsin karitsanpalat uunipataan jossa oli jo kuumennettua vettä, johon olin murustanut kasvisliemikuution. Lisäsin päälle sopivasti valkoviiniä ja laitoin uuniin muhimaan 150 asteeseseen.
Annoin muhia noin tunnin verran, sitten lisäsin joukkoon pilkotut perunat ja hippasen suolaa ja pippuria. Annoin muhia vielä parisenkymmentä minuuttia. Lopussa kun otin padan pois uunista, lisäsin kookosmaidon.

Ja jotta siis jotain "rehujakin" tähän annokseen saa, niin annoksen päälle sitten vaan reilusti paprikaa.
Maukasta oli!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti