keskiviikko 23. toukokuuta 2018

VISKIMOKKAPALAT


Näiden ohje oli MAKU-sivuilla ja muokkasin sellaiseksi mitä aineita itseltä löytyi kotoa.




Pohja:
250 g voita
6 kpl munia
5 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kookosjauhoja (tai mantelijauhoja)
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 dl voimakasta kahvia (haaleaa)

Kuorrutus
100  g voita
100 g tummaa suklaata
7-8 dl tomusokeria
0,5 dl espressoa
loraus kermaa
0,75 dl viskiä





Ohje suoraan MAKU-sivuilta:
Sulata taikinaa varten voi. Anna sen jäähtyä.
Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää ne muna-sokerivaahtoon voisulan ja haalean kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina suorakaiteen tai neliön malliseen (n. 20 cm x 30 cm) vuokaan. Tasoita pinta lastalla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35-45 minuuttia tai kunnes pohja on tikulla testattaessa kypsää.
Valmista kuorrutus kakkupohjan paistuessa. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kuutioitu voi ja paloiteltu suklaa.
Lisää voi-suklaasulaan tomusokeri, espresso ja alkoholi. Sekoita voimakkaasti notkeaksi kuorrutukseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kuorrutus vaikuttaa liian löysältä.
Levitä kuorrutus lämpimän kakkupohjan päälle tasaisesti, veitsen tai metallilastan avulla.
Anna kuorrutuksen hetken jäähtyä. Ripottele päälle koristeeksi esim karkeaksi rouhittua tummaa suklaata.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti