lauantai 12. toukokuuta 2018

GLUTEENITON ÄITIENPÄIVÄKAKKU


Tällä kertaa tein äitienpäiväksi gluteenittoman banaani-kinuskijuustokakun.
Vuoan koko 24. Tästä sain inspiraation Kakkutaikurin sivuilta ja muokkasin oman näköiseksi.
En tiedä mistä ihmeestä noi lusikat tohon väänsin mutta eipä ne hyvin koossa sitten pysyneet kun pakkasesta otti muotista. Kaksi pysyi ehjänä. Suklaalla onnistuisi paremmin, mutta nyt kun itsellä ei ollut gluteenitonta ja laktoositonta valkosuklaata käytössä.

Eli me juhlimme porukalla tänään jo äitienpäivää ja kakun lisäksi on tarjolla vielä lapskoussia (ihan yllättäin hirvenlihasta)  ja sisko tuo alkusalaatin....Niin mahtavaa kun kaikki rakkaat pääsevät paikalle! Molemmat mummuset ja pappaset, sisko, isäntäkin tulee töistä sitten suoraan pöytään ja lapset kumppaneineen tulevat.
 <3 <3<3
Kyllä kelpaa olla itekin ÄITI!




Pohja
200 g glut. Digestive-keksejä
70 g voita
ripaus suolaa




Täyte
2 kpl isoja banaaneja (pilkullisia)
1 rkl (reilu) lemon curdia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl sitruunavichyä
(sulatin sokerit kuumien sulaneiden liivatteiden joukkoon)




Kinuskikiille
3 dl tomusokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
2 kpl liivatteita

Laitoin kattilaan sokerit ja kerman. Keitin hiljalleen puolivalmiiksi kinuskiksi. Sammutin levyn.
Lisäsin vedessä lionneet liivatteet kinuskiin, annoin jäähtyä ja sitten kippasin kiilteen hyytyneen täytteen päälle.

**

Koristeet
"sitruunarahkalusikat"
(rahka notkistettu kermavaahdolla ja sulatettu pari liivatetta joukkoon)
Koristerakeita







HYVÄÄ
 ÄITIENPÄIVÄ-
VIIKONLOPPUA!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti