sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

SUNNUNTAIN HERKUTTELUA


Aikas paljon tuota hirvenlihaa kuitenkin menee niin tänään tein lihapullia aurajuustolla.
Sain kuningasidean kun sain taikinan sekaisin, niin laitoin lusikallisen taikinaa voideltuun muffinivuokaan, jossa 24 koloa. Loistavaa ja nopeaa! Ihan syötäviäkin näistä tuli. Taikinaa jäi sen verran yli että laitoin lopun kolmeen silikoniseen muffinivuokaan ja paistoin samalla kertaa.
Olivat uunissa noin 20 min, 220 asteessa.



taikina:
500 g hirvenjauhelihaa
1 sipulikeittopussi
2,5 dl vettä
0,5 dl korppujauhoja (Glut)
1 iso luomukananmuna
120 g aurajuustoa muruna
1 dl ruohosipulia
1 tl pippurisekoitusta
1 tl savupaprikaa
ripaus savusuolaa
yrttimaustetta


*******




Jälkkäriksi tein rahkalettuja (Syrnikit),
kun tuota rahkaa oli jäänyt parisen purkkia, niin aattelin edes toisen tuhota tänään.

taikina:
1 prk maitorahkaa (250 g )
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjuhoja
1 tl soodaa
(6 kpl tuli )


Annoin taikinan tekeytyä puolisen tuntia
 ja paistoin sitten blinipannussa pienellä lämmöllä,
reilussa voissa molemmin puolin hetken aikaa....







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti