torstai 15. maaliskuuta 2018

BETONIMUNAT


Laitoinpa jo munat pöydälle. Katsoin että monessa askartelusivustossa nämä ovat taas jo kovassa huudossa ja ajankohtaisia.....Ihan taas vaihteeksi olisi uusi kaitaliinakin käytössä (Tampereelta alesta joskus hommannut) ja sopi niin mukavasti noiden betonimunien kanssa yhteen.
Saavat odottaa siinä sittten rauhassa pääsiäistä, vaikka minun piti kyllä koristella jo viime vuonna nämä betonimunat, mutta jäivät kuitenkin vain pelkistetyiksi kappaleiksi. Tykkään oikeastaan niin niistä enemmän.

Piti vähän valkeetakin laittaa takkaan tunnelman ja lämmön vuoksi, kun tuo skumppa, joka voisi myös lämmittää,  juodaan tosiaan vasta pääsiäisenä. Yöpakkasia taasen luvassa niin....Betonimunien ohje:
Ensin tyhjäsin siis kananmunan naputtelemalla puukolla reiän kananmunan pohjaan.
Kun oli kuivunut, voitelin öljyllä sisäpuolelta kauttaaltaan vesivärisutin avulla ja täytin munan askartelubetonilla. (5 dl jauhoa + 1,2 dl vettä, niin saa täytettyä suurinpiirtein 13 kananmunaa)
Varovasti vielä ravistaa täytettyä kananmunaa, jotta betoni tasoittuu ja ylimääräiset ilmakuplat lähtee pois.....munakennoon sitten odottamaan kuivumista.
Saa kuivua vuorokauden verran ja sitten voi kuoria. Apuna voi käyttää vaikka lusikkaa, millä naputtelee kuoren rikki ja irrottelee sitten palasia irti. Lopuksi hioin betonimunan santapaperilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti