tiistai 13. helmikuuta 2018

YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!


Muutama entinen työkaveri tulee huomenna kylään ja tein vähän herkkuja tässä illalla.
Suoraan kun töistä tulee niin kiva sitten vaan istua pöytään ja nauttia kun kaikki tehty valmiiksi.
Granaattiomenajuustokakkua, peuratikkuja ja lohi-pinaattipiirakkaa on tarjolla. Suolainen piirakka ei nyt maailman kaunein ole, mutta jos vaikka olisi hyvää, no onhan se. Mottona: meillä on aina hyvää!
Tämä sanonta vaan jatkuu ja jatkuu meidän suvussa..........hih!




Granaattiomenajuustokakku

Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
200 g granaattiomenatuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g kuningatar-rahkaa
0,5 dl granaattiomenahilloa + vettä loraus
1 tl vaniljasokeria (aitoa)
0,5 dl kidesokeria (vajaa)
3,5 kpl liivatetta + 0,5 dl vettä





Lohi-pinaattipiirakka

Pohja
250 g voita
2 dl spelttijauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
3 rkl vettä

Täyte
1-2 dl aurinkokuivattua tomaattia pilputtuna
1 punasipuli
100 g fetaa murustettuna
1 prk kermaviiliä
 150 g luomupinaattia (pakaste)
savulohta kourallinen
kirsikkatomaatteja
2 dl pippurikermaa
3 kananmunaa
1-2 dl mustaleimaraastetta
suolaa, pippuria

Pohjassa nypein aineet sekaisin ja vesi lopuksi. Painelin jauhojen avulla taikinan tähden-mallisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Sen päälle ripottelin sipulin, fetan, lohen ja aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoitin yhteen kananmunat, kermaviilin, pinaatin, suolaa, pippuria  ja lisäsin sen piirakkavuokaan. Sen päälle juustoraaste ja tomaatit.
Uuniin 180 ja noin 40-45 min.



Peuranpalvia, kartano-juustoa ja viinirypäleitä.







Pieni ylläripakettikin tuli paketoitua....
Hauskaa iltaa ootellessa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti