lauantai 24. helmikuuta 2018

NIMIÄISKAKKUJA


Tein kinkkupepperonikakkua ja vaniljajuustokakkua. Molempia tuli tehtyä kaksi kappaletta tyttären ystävälle nimiäisjuhliin. Tyttärestäni kun tuli pienen pojan kummitäti!
Kaikki olivat gluteenittomia ja laktoosittomia, paitsi yksi suolainen kakku oli ainoastaan laktoositon. Gluteenittoman saaristolaisleivän tilalla siinä oli ruisrealia


KAKKUOHJEET:

Kinkkupepperonikakku (20 hlöä)
Vuoka halk. 28

pohja
420-450 g gluteenitonta saaristolaisleipää
 (pilputtu tehosekoittimessa)
80 g voita



täyte:
800 g turkkilaista jogurttia
200 g ranskan kermaa
200 g valkosipulituorejuustoa
2 dl kermaa (vaahdota)
2 dl maustekurkkukuutioita
3 rkl maustekurkun lientä
1 dl punaista suippopaprikaa
1 dl keltaista suippopaprikaa
230 g savusuikaletta
120 g pepperonia
2-3 rkl sinappia
n. 1,5 dl ruohosipulia
1 tl kuivattua tilliä
savusuolaa, pippuria, sitruunan mehua
7,5 kpl liivatteita + 1 dl vettä

koristelu
herneenversot
kurkku
viinirypäle
härän kylmäsavupaistia





***********


Vaniljajuustokakku  
(vuoka 24)

pohja
220 g semperin kolakeksit
80 g voita

täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
100 g maitorahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kermaa (vaahdota)
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria (aito)
tippa vaniljauutetta
2 kpl valkuaista (vaahdota)
5 kpl liivatteita + 0,5 dl vettä + 0,5 dl sitruunan mehua

koristelu
makumassaa
tumma suklaa





ONNEA KOKO PERHEELLE TÄÄLTÄ VIELÄ!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti