sunnuntai 11. helmikuuta 2018

LASKIAISSÄMPYLÄT


Ei pullaa tällä kertaa, vaan sämpylöitä.


Tein perus sämpylätaikinan, jokseenkin pienen, ettei turhan montaa sämpylää tule, kun tätä vehnän käyttöä edelleen ollaan vähennetty vähäksi aikaa, jotta päästään kesäkuntoon! Herkuttelua silti unohtamatta.
Tyylillä mitä kaapista löytyi..........

Taikina: ( n. 8 kpl)
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita
5 dl sämpyläjauhoja
ripaus suolaa ja sokeria
3 rkl oliiviöljyä
valkosipulijauhetta, yrttimaustetta
(unikonsiemeniä päälle)

Täyte
200 g kermaviiliä
1 rkl aioli-majoneesia
1 dl raastettua parmesan-juustoa
1 rkl jalapenotuorejuustoa
4 tl sinappikurkkusalaattia
(suolaa maun mukaan)
pippuria
150 g valkosipulimeetwurstia

Kuumensin veden noin 42-asteiseksi ja liotin hiivan veteen. Lisäsin sokerin ja loput aineet pikkuhiljaa.
Annoin nousta puolisen tuntia liinan alla ja sitten leivoin sämpylöiksi pellille (kostutin vedellä ja lisäsin unikonsiemenet päälle)  ja annoin kohota pellillä vielä puolisen tuntia....

Uuniin 200 ja noin 10-15 min.

Täytteessä kaikki aineet vain sekaisin (meetwurstisiivut pieneksi) ja odottamaan jääkaappiin siksi aikaa kun sämpylät uunissa.

HERKULLISTA LASKIAISSUNNUNTAITA!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti