lauantai 23. syyskuuta 2017

TUPARIKAKKUJA


Pojalle ja hänen tyttöystävälle tein pari juustokakkua tämän viikonlopun tupareihin.
Pätkisjuustokakun ja valkosuklaakakun puolukkamoussella.
Äitinä saa lapsettaa, joten tein suklaamassasta (siis sokerikuorrute-suklaan makuinen) nallet pitelemään suklaa-avainta. Nalle istuu "oven" päällä, joka myös on tehty suklaamassasta.  Sen alle pursotin suklaalla viivoja että ovi pysyy paremmin kiinni kakussa, eikä ala liikkumaan omia aikojaan kakun päällä. Näin kun koristelee vähän aiemmin, on hyvä säilyttää kakku jääkaapissa, mutta ilman kupua ettei koristeet (suklaamassa) sula. Omille muruille on niin kiva tehdä!




VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU PUOLUKKAMOUSSELLA

Pohja
180 g Digestive-keksejä
75 g voita

Puolukkatäyte
125 g vaniljarahkaa
1 dl kermaa (vaahdota)
1 dl puolukkahilloa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl vettä
2 kpl liivatetta

Valkosuklaatäyte
200 g valkosuklaata (sulata)
200 g appelsiinituorejuustoa (notkista)
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kpl valkuaista (vaahdota)
2 dl kermaa (vaahdota)
1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
4 kpl liivatteita
0,5 dl vettä

Ensin morttelin avulla murskasin keksit taikinakipassa, sulatin voin ja sekoitin keskenään. Taputtelin seoksen  leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm halk)  ja sitten laitoin keksipohjan päälle (varovasti painaen) 14 cm halk. kokoisen irtopohjavuoan reunuksen ja laitoin jääkaappiin odottamaan puolukkatäytettä.
Kun olin tehnyt puolukkatäytteen, kaadoin sen keskelle rinkulaa ja annoin olla jääkaapissa muutaman tunnin ennen valkosuklaatäytteen tekemistä.
Kun täyte oli hyytynyt, otin rinkulan pois varovasti ja tein valkosuklaatäytteen ja kaadoin sen irtopohjavuokaan niin että koko puolukkatäyte meni piiloon. Sitten jääkaappiin hyytymään/makustumaan vuorokaudeksi.

Koristeeksi molempiin kakkuihin tein suklaamassasta nallet ja sulatetusta suklaasta pikkaset avaimet nallen syliin.




PÄTKISJUUSTOKAKKU

Pohja
Digestive-keksejä 15 kpl
75 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista)
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
2 dl laktoositonta kermaa (vaahdota)
290 g Pandan maitosuklaata (sulata)
190 g pätkis-suklaapatukoita raastettuna (raasta)
4 valkuaista + 2 rkl sokeria (vaahdota)
4 keltuaista + 2 rkl sokeria (vaahdota)
2 tl vaniljasokeria
5-6 liivatetta + 0,5 dl vettä
(sulatetaan liotetut liivatteet kuumaan nesteeseen)

Kaikki aineet sekaisin (ensin hyvä sekoittaa sulatettu suklaa tuorejuustoon, viimeisenä aina valkuaisvaahto)  ja kaadetaan keksipohjan päälle hyytymään jääkaappiin vuorokaudeksi.





Itekin kävin maistelemassa........




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti