sunnuntai 10. syyskuuta 2017

SIENISTÄ


Tämän vuoden eka sienisalaatti kangassienistä ja haaparouskuista. Nam! Mukaan tein sienijauhelihapiirakkaa ja perunaa.....piirakka taasen aineksista mitä kaapissa oli.
Mukana myös peurasta tehtyä pihviä.




Sienisalaatti
1 dl kermaviiliä
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl majoneesia
3 dl sieniä pilpottuna (ryöpätty)
yksi valkosipulin kynsi
pari tippaa sitruunaa
1 omena
1 sipuli
suolaa ja pippuria maun mukaan


Sienipiirakka:
Pohja
4 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
125 g margariinia
1 kananmuna

Täyte
paistettua jauhelihaa (nyt oli peuraa)
paistettua sipulia ja sieniä
1 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
100 g chilipaprika-tuorejuustoa
suolaa, pippuria, yrttimaustetta, valkosipulijauhetta
päälle raastettua juustoa

Pohjan taputtelin vuokaan tasaiseksi (haarukalla tökkäsin pohjaan reikiä) ja aineet sen päälle ja uuniin. Asteet 215 ja noin puolisen tuntia, sitten kun hyvltä näyttää ottaa pois.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti