lauantai 2. syyskuuta 2017

PAAHDETTU KUKKAKAALIKEITTO


Nyt on kukkakaali halpaa. Piti tehdä herkullista sosekeittoa kun muutama hassu kanttarellikin tuli metsältä mukaan. Eli aineet sosekeittoon:



1 kpl kukkakaali
3-5 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl yrttimaustetta
6 dl kasvislientä
1 dl juustoraastetta (esim. cheddar)
2 dl kermaa
savusuolaa, suolaa, pippuria


Palastelin kukkakaalin ja pyörittelin palaset öljyssä,  suolassa ja pippurissa. Laitoin kukkakaalit uuniin pellille 175 asteeseen ja annoin muhia siellä noin puolisen tuntia.
Kasvisliemi kattilaan ja paahdetut kukkakaalit sinne sitten kiehumaan hyvin paistetuiden  sipuleiden kera. Mukaan mausteita. Lopuksi sammutin levyn, soseutin kukkakaalin ja lisäsin kerman ja juuston. Valmis.
Päälle paistoin pekonia, sipuli-kanttarellipaistosta ja hyvin maistui muutama puolukkakin siellä joukossa.

Siemennäkileipää tein aamulla myöskin ja sopi oikein hyvin tämän kanssa.




Siemennäkkäri:
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 pss (100 g) Sun Paahtomix-siemeniä
0,6 dl pellavan siemeniä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl yrttimaustetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,6 dl oliiviöljyä
4 dl haaleaa vettä
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa (oli jäänyt)


Kaikki aineet vain sekaisin ja taikina levitetään leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin tasaiseksi levyksi. Uuniin 180 astetta ja saa olla siellä noin puolisen tuntia.
Kun taikina on ollut vähän aikaa uunissa voi välissä veitsellä tehdä ruudukot, jotta näkkäri on helpompi sitten taittaa kun on valmiina pellillä.
Näkkärin voi jättää uunin jälkilämpöön vähäksi aikaa kuivumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti