maanantai 19. joulukuuta 2016

LEIPÄKRANSSI


Iltapalaksi tuoretta leipää....en jaksanut vääntää sämpylöitä niin laitoin sitten kranssin muotoon koko leivän. Tuli oikeen hyvää kun päälle laittoi vielä sulatettua voita, timjamia ja punaviinisuolaa...
Muuten aika perustaikina mitä teen:

5 dl vettä
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
ruokalusikallinen valkosipulimurskaa
0,5 dl öljyä
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
sopivasti jauhoja lopuksi

Laitan kaikki yleensä vain sekaisin ja annan kohota tunnin.
Sitten tein taikinan kranssin muotoon ja annoin kohota sen aikaa kun uuni lämpesi.
Ennen uuniin laittoa laitoin taikinan päälle voita, timjamia ja karkeaa punaviinisuolaa.
Uunissa oli 225 ja taisi olla noin 20 min.





leipätaikina ennen uuniin laittoa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti