perjantai 30. joulukuuta 2016

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!



Tämä uusi vuosi menee isännän kanssa kivassa seurassa. Poika tyttöystävänsä kanssa, oma sisko, eno, äiti ja isä tulevat meille porukalla syömään. Tytär jäi jo Tampereelle uuden vuoden viettoon ja mukava kun sain siellä olla tällä viikolla kolme päivää pitämässä hauskaa, lomailla ja olla vähän aleostoksilla! Tuli oikein nähtävyyksiäkin katseltua ja ajeltua bussilla. Mitä en ole siis tehnyt pariinkymmeneen vuoteen. Mukavaa oli!

Meidän perinteiseen uudenvuoden menuuseen kuuluu ehdottomasti valkosipulikermaperunat, peurapullat ja juustokakku. Ja tietenkin nakit ja itsetehty perunasalaatti. Nyt teen lisäksi ihan vaan säilykepunajuurista uuniin pikkasen höystön, jossa punajuurien päällä on aurajuustoa. Eno halusi rapuja, joten niitä sitten myös tänä vuonna, nam! Sen kanssa ruisnappeja ja lohimössöä.

Juustokakkukin nyt valmiina odottamassa herkuttelijoita.

Eli maukasta Uutta Vuotta kaikille!





Suklaajuustokakku:
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
200 g taloussuklaata (sekoita tuorejuustoon sulatuksen jälkeen)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa (vaahdota)
1 dl vahvaa kahvia
4 liivatelehteä

**********************

Meidän perunasalaatti tänä vuonna:
1 kg perunaa (keitetään suolavedessä, jäähdytetään  ja kuoritaan)
200 g oliiveja valkosipulitäytteellä
65 g pikkasia kapriksia
1 iso omena
200 g kermaviiliä
200 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sinappia
2 maustekurkkua silputtuna
1 sipuli
ruohosipulia, yrttimaustetta, suolaa, mustapippuria






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti