torstai 3. marraskuuta 2016

RED VELVET PIPARIT

&

IRISH COFFEE LEIVOKSET




Kotiliesi-lehdestä bongasin Irish coffee-leivosten ohjeen joskus:

Pohja:
125 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
4 g espressopikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl vahvaa kahvia
2,5 rkl viskiä
150 g minivaahtokarkkeja
3 dl kuohukermaa

Koristeeksi:
suklaarusinoita

Sulatetaan voi kattilassa ja nostetaan jäähtymään. Vaahdotetaan munat ja sokeri. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Lisätään munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja jäähtynyttä voita. 
Levitetään taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Paistetaan 200 asteessa 20 min.
Täytteessä kuumennetaan kahvi kattilassa kiehumispisteeseen, lisätään viski ja vaahtokarkit. Ota kattila pois levyltä. Sekoitetaan kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Annetaan jäähtyä ja sitten lisätään joukkoon vaahdotettu kerma. Valutetaan seos jäähtyneen kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Päälle suklaarusinoita.


**********


RED VELVET PIPARIT:
225 g voita
4,75 dl  tomusokeria
1 kananmuna
0,5 dl piimää
1,5 tl punaista pastaväriä
7,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl punaviinietikkaa

Vatkataan tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisätään kananmuna, piimä ja punainen väri. Vatkataan hieman lisää. Sekoita loput kuivat aineet sekaisin ja lisää taikinan joukkoon hiljalleen. Lisää lopuksi etikka. Laita taikina jääkaappiin tunniksi tekeytymään.
Kauli taikinasta pikkasen vajaa 1cm korkuinen levy ( jauhot hyvä apu)  ja ota vaikka piparimuotilla sydämen muotoisia palasia ja paista uunissa 200 asteessa noin viitisen minuuttia.
Minulla oli iso sydän-muotti jolla tuli noin kolme pellillistä pipareita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti