tiistai 29. marraskuuta 2016

JUUSTOPALLOJA


Tuli sitten akkaporukassa (Maa- ja kotitalousnaiset) oltua MAKEAA JOULUKSI-ruokakurssilla ja tehtyä MAKU-lehden loihtimia herkkuja. Oli keksejä, joulutorttuja, toffeeta, kakkua, lakritsaa ja vaikka mitä. Itse tykästyin näihin pähkinäjuustopalloihin:


170 g aurajuustoa
1,5 dl parmesaanijuustoa (raaste)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g voita sulatettuna
2 rkl silputtua basilikaa

pinnalle:
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
0,5 rkl soijakastiketta

Mitataan kaikki aineet kapeaan kulhoon ja soseutetaan tasaiseksi massaksi. Laitetaan kulho jääkaappiin jähmettymään vajaaksi tunniksi. Tehdään siinä välissä paahdetut hasselpähkinät, eli laitetaan rouhe pannulle paahtumaan, lopuksi sekoitetaan  soijakastike joukkoon. Annetaan jäähtyä ja pyöritetään juustopallot siinä. (teelusikalla on hyvä ottaa nokareita taikinasta ja tehdä palloja.)




Rustilan Kartanon yksi isoista huoneista


Siinä tarjolla kaikki mitä saimme aikaiseksi illan aikana!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti